- Noticia patrocinada por -
MASERVICIOS Inmobiliaria
telllfy
Els futbolistes que consumeixen en excés aquest tipus d’aliments poden patir més lesions que aquells que segueixen una dieta més sana i saludable.

Els aliments ultra processats augmenten el risc de lesionsSegons l’alimentació que se segueixi, les probabilitats de patir una lesió poden augmentar. Dietes en les quals hi ha poca ingesta de fruites i verdures, i un excessiu consum d’aliments ultra processats pot afavorir l’aparició de lesions. Això succeeix a causa de la falta de micronutrients (vitamines i minerals) i l’estat d’inflamació en el qual es troba el cos, produït per un excés d’àcids grassos omega 6, els quals són proinflamatoris i afavoreixen l’arribada de lesions.

La nutrició pot ajudar a contrarestar l’impacte negatiu d’una lesió. Els objectius d’una pauta nutricional específica en un jugador lesionat són els següents:

• Manteniment d’una composició corporal adequada, procurant no augmentar el percentatge de greix corporal i afavorint el manteniment de la massa magra de l’esportista o minimitzant la seva pèrdua.

• Evitar les possibles deficiències d’energia, proteïnes i altres nutrients per afavorir la recuperació i cicatrització del teixit muscular.

Què són els aliments ultra processats?

Són preparacions industrials comestibles. Són insanes, estimulen l’apetit de forma artificial i el seu consum s’associa amb malalties. Aquests productes són preparacions industrials comestibles elaborades a partir de substàncies derivades d’altres aliments. Realment no tenen cap aliment complet, sinó una llarga llista d’ingredients. A més a més, aquests ingredients solen portar un processament previ com la hidrogenació o fritura dels olis, la hidròlisi de les proteïnes o la refinació i extrusió de farines o cereals. En el seu etiquetat és freqüent llegir matèries primeres refinades (farina, sucre, olis, vegetals, sal, proteïna, etc.) i additius (conservants, colorants, edulcorants, potenciadors del sabor, emulsionants, etc.).

Exemples d’aliments ultra processats: patates fregides, gelats, hamburgueses, brioixeria industrial, melmelada, margarina, sopes en llauna, llet condensada, sucs artificials, begudes alcohòliques i carbonatades.

Fuente: (Federació Catalana de Futbol)

- Noticia patrocinada por -
Pasarela de pago